معرفی رنگ اکریلیک و کاربردهای آن
اولین کاربردهایی که از رنگ اکریلیک شد برای نقاشی اتومبیل بود که دوام و درخشندگی خاصی روی فلز ایجاد می کرد. رفته رفته این رنگ را در صنعت نقاشی ساختمان با خواص و ساختار دیگر عرضه کردند که باز هم خوش درخشید و گوی میدان را یک تنه از دیگر رقبا ربود. نمونه رنگ اکریلیک در دو نوع پایه حلال آب و نفتی ارائه شد. نمونه پایه آب اکریلیک بر خلاف حلال آبی که دارد، نتیجه نهایی رنگ در مقابل آب و شستشو بسیار مقاوم و با دوام است، پس از اجرا سریعا خشک شده و ضد ضربه است.
اگر می خواهید نقاشی ساختمان با مبلغ مناسب انجام شود، تنوع در بافت داشته باشید، غظت بالای رنگ به دوام آن کمک کند، انتخاب رنگ اکریلیک شایسته ترین گزینه است. انعطاف پذیری که رنگ اکریلیک دارد سبب شده در مقابل ترک، درز و جابجایی های ارتعاشی دیوار مقاومت بالایی از خود نشان دهد و تغییر شکل ندهد. شاید بتوان گفت از عمده دلایلی که اکریلیک را به محبوبیت رسانده، قابلیت اجرای آن روی انواع متریال و سطوح بدون محدودیت است. نسل جدید رنگ ساختمان هیچ آسیب و صدمه ای به محیط زیست وارد نمی کند زیرا حلال های آلی و مواد شیمیایی و سمی در آن بکار گرفته نمی شود.
شاید در گذشته رنگ های روغنی به دلیل ماندگاری، قابلیت شستشو و نظافت مورد توجه قرار می گرفتند اما با ورود این رنگ کم کم جوامع استفاده از رنگ روغنی را به فراموشی سپردند و این جایگزین مناسب را ترجیح دادند. از دیگر نمونه های پر کاربرد رنگ اکریلیک اگر دقت کنید در خیابان ها خواهید دید که در خط کشی های مختلف از آن استفاده شده است. این رنگ ها از دوام، ضخامت، چسبندگی و کیفیت خوبی برخوردارند که به آن ها رنگ های ترافیکی نیز گفته می شود.
ویژگی های رنگ نقاشی ساختمان اکریلیک
هر رنگ ساختمانی با توجه به نوع پوشش، طول عمر، زیبایی و پیشنهاد استادکاران مورد استفاده قرار می گیرد. اگر با ویژگی های رنگ اکریلیک آشنا شوید نیازی به درنگ نخواهید دید و قطعا در پی استفاده از آن بر خواهید آمد.
- قابلیت نظافت و شستشو.
- خشک شدن فوری و سریع رنگ
- قابلیت اجرای آسان در کمترین زمان
- مقاومت بالا در مقابل ضربه، سایش و تردد زیاد
- دوام بالا در مقابل اشعه UV خورشید
- دوست دار محیط زیست
- ضخامت و پوشانندگی بالا
- عدم بوی نامطبوع به دلیل حلال آب
- بدون ایجاد هیچگونه حساسیت پوستی یا تنفسی
- آنتی باکتریال و کپک
نکات مهم در زمان استفاده رنگ اکریلیک
- اگر می خواهی نقاشی نمای ساختمان را با استفاده از رنگ اکریلیک داشته باشید توصیه می کنیم سطوح را با استفاده از واتر جت تمیز کنید تا بدون هیچ گونه آلودگی و جرمی باشد. در این زمینه متریال سطح مهم نیست سیمان، بتن، آجر، سنگ و غیره باشد، اما باید تمیز شوند و پس از آن رنگ اکریلیک اجرا گردد.
- در دستور و بروشور همراه هر پرایمر اکریلیک میزان آب لازم اشاره شده است. نقاشی ساختمان رنگارنگ توصیه می کند برای رقیق کردن پرایمر آب را بیش از حد اضافه نکنید.
- برای ایجاد چند لایه رنگ اکریلیک با ضخامت معین، برای خشک شدن هر مرحله 4 ساعت صبر کنید تا رنگ کامل خشک شود سپس پوشش بعدی را اعمال کنید.
- دقت داشته باشید رنگ با پارچه، لباس و اثاثیه منزل برخورد مستقیم نداشته باشد. روی تمام اثاثیه را به خوبی بپوشانید تا پاشیدن رنگ موجب آلودگی و کثیفی محیط نشود. اگر لباس به رنگ آغشته شد سریع با آب گرم و صابون آن را بشویید و تمیز نمایید. در صورتی که شستشو را به زمانی دیگر موکول کنید قطعا پس از خشک شدن، رنگ اکریلیک از روی لباس قابل نظافت نخواهد بود.
- بهتر است نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک در روزهایی که آفتاب مستقیم است انجام ندهید. این امر موجب می شود رنگ خروجی و چسبندگی خوبی نداشته باشد. دمای بین 10 تا 35 درجه سانتی گراد بهترین دما برای اجرای رنگ اکریلیک است.
- هیچگاه مادر رنگ اکریلیک را با انواع دیگر رنگ ترکیب نکنید.
- اگر می خواهید پس از اجرای رنگ اکریلیک ابزارهایی تمیز داشته باشید، آن ها را در ظرف نفت یا دیگر حلال ها قرار دهید که به راحتی تمیز شوند.